BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megint egy Tesco-botrány készül? Érdekességek és árháború

17,5%-ról 15%-ra csökkent az áfa a szigetországban, a kereskedők pedig egytől-egyig egyetértenek abban, hogy ilyen nehéz időkben a csökkentést tovább kell adni a vásárlóknak, ezért az árak is lejjebb csúszhatnak.

A Tesco a lépés által indokoltnál nagyobb csökkentést tervez: 1000 termék árát csökkenti jelentősen, 350-et például féláron fog kínálni. A féláras kategóriában a BMX biciklitől, a sörig és pelenkáig gyakorlatilag minden van - írja a Pénzcentrum.

Miközben a kiskereskedelmi szektort elemzők az áfa-csökkentés nyomán az eddiginél is kiélezettebb árháborúra számítanak, addig a politikai hadszíntéren a brit újságok érdekességeket fedeztek fel a színfalak mögött.

A hivatalos közlés szerint az áfa 2009 végéig maradna 15%-os, 2010-től pedig újra 17,5%-ra állna vissza. Ezt az információt egészítették ki a brit lapok egy hivatalos dokumentum alapján azzal, hogy a választások után, 2011-ben 18,5%-ra tervezik a kulcs emelését.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.