BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ferihegy: a 2B-re alig lehet beférni

Magas lehet pénteken is a ferihegyi sztrájk támogatottsága, munkabeszüntetést hirdető egyik szakszervezet sztrájkbizottságának elnöke az elmúlt napokhoz hasonló helyzetre számít pénteken is.

Kovács Zoltán, az RDSZSZ képviselője az MTI-nek pénteken elmondta, hogy a munkabeszüntetés első két napján 95 százalék körüli volt a sztrájk támogatottsága, a szakszervezetek kitartanak, készek tárgyalni a munkaadóval, de nem függesztik fel a sztrájkot. 

Hosszú sorok torlódtak fel a ferihegyi repülőtéren a sztrájk harmadik napjának reggelére, délig 22 induló járat közlekedik menetrend szerint, várhatón jelentős késéssel. Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője péntek reggel az MTI-nek elmondta, hogy 22 induló és 21 érkező járat lesz délig, utóbbiak várhatóan időben szállnak le, az indulásoknál azonban jelentős csúszásokra kell számítani.

Szinte megtelt várakozó utasokkal a 2B terminál, a repülőtéri dolgozók szerint az idő múlásával egyre türelmetlenebbé válnak az emberek - jelentette az MTI helyszínen lévő tudósítója. A 2A terminálon olajozottan folyik jegykezelés, de a 2B terminálra alig lehet beférni, márpedig utasbiztonsági kapuk csak itt működnek. Az utasok valószínűleg megfogadták a légitársaságok tanácsait és jóval az indulás előtt kiértek a reptérre, többen pedig a terminál épületében aludtak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.