BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közgyűlési áldás a 2020-as budapesti olimpia tervére

A Fővárosi Közgyűlés ma két döntésében is kifejezte szándékát arra, hogy Budapest városa 2020-ban olimpiát és paralimpiát rendezzen.

A frakciók ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúan szavazták meg az olimpiai térségalkalmassági hatásvizsgálatáról szóló határozatot, valamint szintén egyhangúan támogatták a pályázást előkészítő törvénytervezet jóváhagyását

A frakciók vezetői egyetértettek abban, hogy óriási fejlesztési lehetőségeket teremthet a 2020-ra tervezett olimpia, mely fejlesztések akkor is megvalósulnak és megmaradnak, ha hazánk nem nyeri el a megrendezés jogát.

A mostani koncepció és a hozzá kapcsolódó helyszínek lehatárolási és fejlesztési javaslata a Duna menti olimpia jegyében a Világörökség Dunai szigetek menti Olimpiáját célozza meg oly módon, hogy a Hajógyári-szigettől a belvároson át a Csepel-sziget északi csúcsáig terjedően a Duna jelentse az egyes helyszínek és a kapcsolódó turisztikai szolgáltatások főbb tengelyét. A koncepció kitekint az átmeneti zóna hasznosítására is, így Zugló és Kőbánya közt további helyszínekkel bővülne a fővárosi fejlesztési paletta.

A tervezett helyszínek:
Népsziget
Hajógyári-sziget
Margitsziget
Csepel-sziget
Városliget
Puskás Ferenc Stadion
Albert Flórián Stadion (Fradi pálya)
Népliget
ELMŰ-pálya vagy Dagály fürdő
Laposdűlő
Kopaszi-gát térsége
Hárosi-Duna part

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.