BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rövidebb sorok Ferihegyen - Különösen forgalmas nap

Az elmúlt napokban tapasztalhatónál jelentősen rövidebb sorok torlódtak fel a ferihegyi repülőtéren vasárnap reggel 8 óráig a Budapest Airport (BA) két szakszervezetének ötödik napja tartó munkabeszüntetése miatt.

Szollár Domokos, a BA szóvivője az MTI-nek elmondta: a repülőtér 2B termináljából induló utasok gyorsabb haladását a két kapun történő utasbiztonsági ellenőrzés teszi lehetővé. A tervek szerint 11 órától három ellenőrző kapun folyhat a beléptetés, ami tovább növelheti a "tranzit-terület" befogadóképességét - fűzte hozzá.

Hosszú sorok feltorlódása esetén azonban vasárnap is előfordulhat, hogy a terminál zsúfoltságának csökkentése érdekében 30-60 percre szüneteltetik a jegykezelést ("check-in") - hangsúlyozta Szollár Domokos.

A repülőteret üzemeltető társaság szóvivője kiemelte: "normál időszakban" a péntek és a vasárnap számít a legnagyobb forgalmú napnak Ferihegyen. Hozzátette: a hét utolsó napján a délutáni időszak különösen forgalmas.

    A ferihegyi repülőtér utastájékoztató tábláin nincs feltüntetve késés, illetve a korábban bejelentetten kívüli járattörlés - jelentette az MTI helyszíni tudósítója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.