BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új fejlesztési hitel konstrukció kkv-knak!

Az Európai Bizottság új konstrukciót kezdeményezett a finanszírozási lehetőségek bővítése céljával.

Újabb konstrukcióval bővült a kis- és középvállalkozások által igénybe vehető finanszírozási eszközök köre: az Európai Unió versenyképességi és innovációs keretprogramja keretében maximum 800 000 euró (több mint 200 millió forint) hitel felvételére van mód 2008. december 1-jétől.

Erről tegnap információs napot tartottak Budapesten, amelyen az érdeklődők megtudhatták, hogy Magyarországon a fejlesztési hitelhez az UniCredit Bankon keresztül lehet hozzájutni, 1,5–10 éves futamidőre, a báziskamaton felül maximum 4%-os kamatfelárral, valamint az Európai Bizottság (EB) és az Európai Beruházási Alap (EIF) 50 százalékos garanciavállalása mellett.

Az EU fontosnak tartja, hogy az üzleti szereplőket is bevonja a kkv-k finanszírozásába, mert így ösztönözhetők azok az üzleti döntések, amelyek növekedést és stabil munkahelyeket eredményeznek. Basch Péter, az Európai Bizottság megbízott igazgatója elmondta: a program két fő eleme a kockázati tőke és a garanciavállalás. Egy euró, amelyet az EB kockázati alapok közvetítésével fektet be, általában hateurós beruházást eredményez.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.