BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány: nem jár kártérítés a cégeknek a gázkorlátozás miatt

Nem jár kártérítés azoknak a cégeknek, amelyeknek le kellett állítaniuk a termelést a gázkorlátozás miatt - jelentette ki a kormányfő budapesti sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Gyurcsány Ferenc hozzátette: a következő két hétben Magyarország nagyobb gond nélkül fent tudja tartani a gázellátás mai mennyiségét, de a kabinet felkészül a krízis elhúzódására is. Nincs kártérítési kötelezettsége a gázszolgáltatónak azokkal a cégekkel szemben, amelyeknek le kellett állítaniuk a termelést a gázkorlátozás miatt - jelentette ki a kormányfő.

 Hozzátette: a legfontosabb feladat most az ország gázellátásának a biztosítása, de ha ez a probléma megoldódik, akkor megvizsgálják, miben tudnak segíteni az érintett cégeknek. A miniszterelnök közölte: a kormány jövő szerdán tárgyal azokról az eljárásokról, amelyekkel felkészül a krízis esetleges elhúzódására.

A lakások és közüzemek fűtése nem kerülhet veszélybe, de ha három-négy hétnél tovább tart Oroszország és Ukrajna vitája, az problémát okozhat az ipari fogyasztóknak - mondta a kormányfő. Gyurcsány Ferenc bejelentette, hogy Magyarország 1-2 millió köbméter gázt ad el Szerbiának. A miniszterelnök szerint erre az ad lehetőséget, hogy szerdán elmaradt az esti fogyasztási csúcs, amellyel a lakosság hárommillió köbméter gázt spórolt meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.