BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hazaküldik Ferihegyről a görög utasbiztonsági ellenőröket

A BA vállalta, hogy hazaküldi a külföldi utasbiztonsági őröket, és azt kérte, hogy a tárgyalások ideje alatt, január 23-ig ne legyen sztrájk Ferihegyen. Érthetetlen, hogy miért nem elég több mint 6 nap arra, hogy egy egyoldalas, három pontból álló javaslatot véleményezzenek az érdekképviseletek - áll a társaság közleményében.

A BA azonban túllép ezen - írja a közlemény - és egyoldalú gesztust gyakorolva a mai nappal hazaküldi a Görögországból érkezett utasbiztonsági ellenőröket. A BA a maga részéről mindent meg kíván és meg is fog tenni annak érdekében, hogy a tárgyalások konstruktívan, józanul, higgadtan, a bizalom jegyében, a munkavállalókat érintő igazán fontos kérdésekről folytatódjanak. Szeretnénk minél hamarabb létrehozni az új Kollektív Szerződést és megnyugtatóan rendezni közös ügyeinket.

Ennek szellemében folytatódtak a mai tárgyalások 10:30-kor, amelynek témája az új Kollektív Szerződés leendő munkarendjei és műszakpótlékai. A mai tárgyaláson a BA újabb, a biztonsági ellenőrök és fegyveres őrök munkarendjéről szóló javaslatot mutat be a sztrájkbizottságnak. Ezzel együtt a BA tovább folytatja a februárban meghirdetett belső átalakítási programját és 65 milliárd forintos infrastrukturális fejlesztését, amelynek célja, hogy Ferihegyet Közép-Európa legfontosabb közlekedési központjává tegye.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.