BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szigorítják a hamis gyógyszereket forgalmazók büntetését

Hazánkban a legális kereskedelmi lánc zártságának köszönhetően legális árusító helyen nincs hamis gyógyszer, de a különböző internetes hirdetéseken, piacokon hozzáférhetők a hamis medicinák - tájékoztatott a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület.

A legálisan vásárolt gyógyszerek minősége kétséges, gyakran nem tartalmazzák a megfelelő hatóanyagot, vagy egészségkárosító mennyiségben tartalmaznak szennyező anyagokat, más hatóanyagokat. A nem legális gyógyszer-kereskedelmi láncban, hirdetéseken keresztül forgalmazókat a hatóságok nehezen tudják ellenőrizni és szankcionálni, mivel a jogi szabályozás nem nevesíti, hogy magánszemélyeknél fellelt nagy mennyiségű gyógyszerek esetében mi számít kereskedelmi tételnek.

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület felhívta az érintett tárcák vezetőit, hogy a hamis gyógyszerek terjedésének megakadályozása érdekében vizsgálják felül a gyógyszerforgalmazásra, - kereskedelemre vonatkozó előírásokat, a kiszabható bírságtételek összeghatárát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.