BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brutális áremelkedés várható az autópiacon!

Nagymértékben drágulnak az év derekára az autók – mondja egybehangzóan a piac több szereplője, abban azonban eltérőek a vélemények, a személykocsi-eladások szűkülése milyen mértékű lesz az idén.

Mindenesetre csak remélni lehet, hogy a forgalom januárban regisztrált 52 százalékos visszaesése nem folytatódik az év többi hónapjában, hiszen utoljára 1998 januárjában kelt el olyan kevés autó, mint most.

Az elmúlt hónapban mindössze 5953 új gépkocsit helyeztek forgalomba, míg egy évvel korábban 12 492 kapott rendszámot. A nagymértékű visszaesés ugyanakkor átrendezte a márkák sorrendjét is, hiszen a hagyományosan piacvezető Suzuki a harmadik helyre szorult, 71 százalékot meghaladó eladáscsökkenéssel.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.