BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hogyan is lesz pontosan a vasutassztrájk? Gaskó cáfol

Az eddigi gyakorlatnak megfelelően a sztrájk esetleges folytatásáról időben értesülnek majd az utasok, a munkabeszüntetés időpontját egy nappal korábban bejelenti majd a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) - nyilatkozta Gaskó István, a szövetség elnöke csütörtökön az MTI-nek.

Elmondta: nem igaz, hogy a vasutassztrájk folytatása előtt egy órával, és csak a munkáltatóval közölnék a vasutassztrájk folytatását. A VDSZSZ elnöke szerint sokan félreértették az új sztrájktechnikáról az egyik tagszervezetüktől nyilvánosságra került levél szövegét, hogy egy órával előbb sms-ben közölnék a munkáltatóval a munkabeszüntetés kezdetét.

A folytatásról az VDSZSZ országos sztrájkbizottsága dönt, amit egy nappal korábban bejelentenek - mondta a szakszervezeti vezető Megjegyezte: az eddigiekhez képest az lesz a különbség, hogy a sztrájk bizonyos helyeken fog elkezdődni, de erről az utazóközönség időben, egy nappal korábban tudni fog. Ugyanakkor kijelentette: nincs még eldöntött időpont a vasutassztrájk folytatásról, jelenleg különböző tárgyalások folynak.

 Arra a kérdésre, hogy szerinte hol húzódik a sztrájkhoz, illetve a közlekedéshez való jog határa, a VDSZSZ elnöke elmondta: úgy gondolja, a sztrájkhoz való jog, illetve a közlekedéshez való jog nem zárja ki egymást. A közlekedéshez való jog a teljes közlekedési infrastruktúrára vonatkozik, ebből csak egy alrendszer a vasút. Az emberek - az esetek többségében - más közlekedési eszközt igénybe tudnak venni a vasutassztrájk alatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.