BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Versenytársainál jobb helyzetben van a Suzuki?

A Suzuki Motor Co. a tervezett 100 milliárd jennel szemben csupán 67 milliárd jenes (750 millió euró) üzemi eredményre számít a március végén záruló folyó üzleti évben.

A mai prognózis szerint az adózott eredmény is 22 milliárd jenre csökken az előzetesen jelzett 60 milliárdról. Mindez azért következett be, mert az október-december közötti negyedévben - az egy évvel korábbi 38,3 milliárd jennel szemben - mindössze 5,8 milliárd jent tett ki az üzemi eredmény. Az adózott eredmény a tavalyi harmadik negyedévi 21,6 milliárd jen helyett 12,6 milliárd jenes veszteség volt.

Amint a társaság bejelentette, versenytársainál jobb helyzetben van, mert autóinak felét Japánban és Indiában értékesíti, így kevésbé szenvedi meg a dollár árfolyamcsökkenésének hatását. Emellett az indiai autópiac kisebb mértékben szűkül, mint az európai vagy az amerikai.

Januárban a márka 3 655 darabos amerikai eladásai 49 százalékkal maradtak el az egy évvel korábbitól, és tegnap menesztették az American Suzuki értékesítési elnökhelyettesét, Gary Akint. Az elmúlt nyáron pedig a cégalapító Michio Suzuki unokája, Rick Suzuki is távozott az American Suzuki általa egy évtizede betöltött elnöki posztjáról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.