BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Huszonöt 3,1 millió eurós mozdony vásárlásáról tárgyal a MÁV

Az Eurofima uniós vasút-finanszírozási szervezettel tárgyalások folynak 25 és opcionálisan további 25, egyenként 3,1 millió euróba kerülő Traxx mozdony megvásárlásáról.

A beszerzési tendert még a MÁV Zrt. írta ki, fizetni azonban a tavaly önállósult vontatási társaság, a MÁV-Trakció fizet majd a Bombardier Transportationnek. Márkus Imre, a MÁV-Trakció Zrt. vezérigazgatója drágállja a finanszírozási tender pályázójának ajánlatát. „Vizsgáljuk annak a lehetőségét is, hogy az eszközfedezeti hitelnek legalább a felét az Eurofimától kapjuk” – válaszolt a Világgazdaságnak.

Ám nem csak Márkus Imre tartja magasnak a hitel árát, tőle is olcsóbban szeretnének vontatási szolgáltatást igénybe venni az áruszállítók. Szerinte azonban a költségek vitatása mögött valójában szervezési problémák állnak. „Ha a megrendelt időre kiállítjuk a szerelvényt a mozdonyvezetővel, de azt a megrendelő csak órákkal később viszi el, nekünk ez akkor is költség, ráadásul ezalatt másnak nem adhatjuk át a mozdonyt. Ezen szeretnénk most változtatni, erről egyeztetünk az érintett társaságokkal” – magyarázza a vezérigazgató.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.