BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lezárult egy korszak a húskonzervek történetében

Befejezi a húsalapú konzervtermékek gyártását és forgalmazását a Globus Zrt. - áll a társaság közleményében.

A vállalat az átszervezések után két fő üzletágára, a mélyfagyasztott áruféleségek és a zöldségkonzervek gyártására kíván koncentrálni.

E termékeknél ezután is fokozni kívánja a vállalat versenyképességét, illetve növelni szeretné a cég belföldi és exportpiaci részesedését. A húsalapú termékek eddig a cég forgalmának 20 százalékát adták. A társaság az átszervezéseket a rohamosan csökkenő kereslettel, a folyamatosan romló gazdálkodási környezettel, a drasztikusan növekvő csomagolóanyag-költségekkel és a történelmi mélypontra zuhanó forintárfolyammal indokolja.

Az intézkedések nem érintik a Globus ételízesítőket és szószokat: ezeknél a márkanév az Unilever tulajdonában van. A kizárólag magyar piacra termelő, 200 főt foglalkoztató budapesti húsfeldolgozó részleg március 16-tól fejezi be tevékenységét, miközben a csoport továbbra is budapesti telephelyéről látja el vállalatirányítási, kereskedelmi, értékesítői és marketing tevékenységet.

A Globus a következő napokban megteszi az intézkedések miatt szükségessé vált lépéseket - áll a vállalat közleményében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.