BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Merkel kész megsegíteni az Opelt

Angela Merkel ma leszögezte: le kell fektetniük egy európai Opel kialakításának alapjait, ehhez kész támogatás adni a német állam. A német pénzügyminiszter ma arról beszélt, hogy magánbefektetők is érdeklődnek a GM leánya iránt.

A GM Europe 3,3 milliárd eurós támogatást kért Németországtól, de a kormány a mai napig nem adta jelét annak, hogy hajlana a támogatásra. Angela Merkel ma törte meg a jeget azzal, hogy bejelentette: kész támogatást nyújtani az Opelnek egy európai vállalat alapjainak megalkotásához – idézi a kancellárt a BBC.

A pénzügyminiszter korábban kijelentette: magánbefektetők érdeklődnek az Opel iránt, Merkel pedig leszögezte, hogy a potenciális befektető mindenképpen számíthat a német állam támogatására. Ugyanakkor a kancellár hozzátette: szükségük van a GM-re és bizton állíthatja, hogy a GM-nek is az Opelre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.