BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

További bér- és termeléscsökkentéssel kerüli el a leépítést a Toyota Nagy-Britanniában

A Toyota bejelentette: április elsejétől egy éven keresztül tíz százalékkal kevesebb autót gyárt a szigetországban, a dolgozók bérét pedig ugyanilyen mértékben csökkenti.

A Toyota 3 900 dolgozót foglalkoztat angliai központi termelőegységében és 570 alkalmazottat walesi motorgyárában. A vállalat mai bejelentése szerint az elbocsátások megelőzésének egyetlen biztos módja a termelés és ezzel együtt a bérek csökkentése – írja az AP. A Toyota április elsejétől egy éven keresztül érvényesíti az intézkedéseket, amelyek hatásait folyamatosan figyelemmel kíséri.

A világ első számú autógyára eddig kétszáz brit munkatársától vált meg, a Unite szakszervezet képviselője szerint az alkalmazottak hajlandóak rövid távú áldozatokat vállalni a munkahelyeik megtartása érdekében. A Toyota az év első hónapjában a tavalyinál valamivel több, 11 342 autót adott el Nagy-Britanniában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.