BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyengetik a csőd felé vezető utat a GM számára

A mai lapinformációk szerint az amerikai kormány jelenleg a General Motors csődjének kivitelezésén dolgozik. A cél, hogy kiszámítható, ellenőrzött körülmények között jelentsen csődöt a cég.

A GM számára a kormány szerint a legjobb megoldás a középút lenne az előre tervezett csőd és a teljes bírósági káosz között – idézi a New York Timesnak nyilatkozó informátorokat a Reuters.

A cél egy egészségesebb vállalat létrehozása, ezért a tervezett csődöt követően a GM az értékesebb vagyonelemeket egy új, az állam által finanszírozott cégnek adnál el. A lap szerint az eladósorba kerülő márkák közé tartozik a Chevrolet és a Cadillac is.

A vállalat kevésbé eladható részei esetleg csődvédelem alatt maradhatnak. A kabinet hivatalosan még semmit nem jelentett be a GM csődjéről, de Barack Obama legutóbbi nyilatkozata nyilvánvalóvá tette, hogy nem hajlandóak tovább finanszírozni az autógyárat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.