BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kétkerekű, elektromos városi járgány a GM-től - Galéria

A General Motors és a Segway ma bemutatta a Personal Urban Mobility and Accessibility, azaz PUMA nevű prototípusát. A kétkerekű, elektromos hajtású jármű mindössze 150 kilogrammot nyom.

A tervek szerint a PUMA egy felöltéssel mintegy hetven kilométert tesz meg és hetven kilométer/órás végsebességre is képes két elektromotorja segítségével.

A városi közlekedéshez tervezett kétkerekű elkészítéséhez a General Motors az elektromos rollerek és hasonló járgányok tervezésében jártas Segwayt kérte fel – írja az AP.

Egyelőre nem tudni, milyen áron forgalmazzák majd a járművet, amelyeket a jövőben egy összefüggő kommunikációs hálózatba kapcsolnak majd.

A GPS segítségével a PUMA gyakorlatilag magától kerüli majd ki az autókat, az útakadályokat és a gyalogosokat is, így a cég reményei szerint a gyakorlatilag balesetmentes közlekedés mellett nem is lesz szükség légzsákra.

A GM szerint a PUMA teljes üzemeltetési költsége a hagyományos autóénak egyharmada-egynegyede. A vállalatok egyelőre egyetemi kampuszokat és más, zárt közösségeket keresnek, ahol kis piacokat szerezhetnek a PUMA számára.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.