BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mégis fizet az E.ON az áramkimaradás miatt

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége ( FEOSZ) szünetelteti az E.ON ellen indított pert, mivel a szolgáltató a kötbérfizetési kötelezettségnél nagyobb kedvezményt fizet a fogyasztóknak – olvasható a szervezet közleményében.

A FEOSZ még februárban pert indított kötbérfizetési kötelezettség nemteljesítése miatt az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. és az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. ellen, mivel a szolgáltatók a fogyasztókat nem tájékoztatták megfelelően, és nem az üzletszabályzatnak megfelelően jártak el a januári áramkimaradás elhárítása során.

A szövetség folyamatosan arra törekedett, hogy a szolgáltatók még a per jogerős befejezése előtt eleget tegyenek fizetési kötelezettségüknek, és így a fogyasztók minél hamarabb kézhez kapják az őket megillető összeget.

Az E.ON  bejelentette, hogy a 18 órát meghaladó ellátás-kimaradás esetén 10.000 Ft-ot, 24 órát meghaladó ellátás-kimaradás esetén 15 ezer forintot és 36 órát meghaladó ellátás-kimaradás esetén 20 ezer forintot ad elosztói díjkedvezményként minden, az áramkimaradás által érintett fogyasztó számára. A társaság április végéig banki átutalással vagy postai utalvány formájában juttatja el a kedvezményt a fogyasztókhoz.

A FEOSZ kéri azokat a fogyasztókat, akik nem kapják meg az őket megillető összeget április végéig, jelezzék a szövetségnek! Az E.ON vállalta, hogy a jövőben kiemelt figyelmet fordít a fogyasztók tájékoztatására hasonló eseményeknél.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.