BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sebészi pontosságú csődeljárásra készülhet a GM

Csődvédelem benyújtása június elsejéig – ezt javasolja a General Motorsnak (GM) az amerikai pénzügyminisztérium.

A The New York Times értesülései szerint az Obama elnök által összehívott autóipari munkacsoport az egész múlt hetet a GM vezetőivel folytatott tárgyalásokkal töltötte; a megbeszélések ezen a héten is folytatódnak, témájuk egy „sebészi” jellegű, azaz gyors, pontos és a lehetőségekhez képest kíméletes csődeljárás részleteinek az átbeszélése lesz.

A lap úgy tudja, a tervek szerint a csődvédelem benyújtását követően rögtön egy új társaság, egy „jó GM” alakulna, amely átvenné a krónikusan beteg autógyártó menthető elemeit (üzemeit, márkáit). Az új cég pár hét alatt stabilizálható lenne, és némi állami támogatással (az újság öt-hét milliárd dollárról cikkez) kiléphetne a csődvédelem ernyője alól. A „rossz GM-ben” ragadt elemeket az állam konszolidálná, ennek költsége akár a 70 milliárd dollárt is elérheti.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.