BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lehet nevezni a 10. Technology Fast 50-re!

A Deloitte 10. alkalommal hirdeti meg éves versenyét, amelynek célja Közép-Európa 50 legdinamikusabban fejlődő technológiai vállalkozásának elismerése.

A Deloitte idén is meghirdeti Technology Fast 50 elnevezésű éves versenyét, amely Közép-Európa leggyorsabban fejlődő technológiai vállalatait veszi számba. A verseny idén ünnepli tizedik évfordulóját. A díj komoly iparági és regionális elismertségnek örvend, ezért a technológiai vállalatok számára minden évben vonzó a részvétel. "A jó helyezés kedvez a vállalat hírnevének, az ügyfelekkel és partnerekkel való kapcsolatának és felkeltheti a potenciális munkavállalók figyelmét is" nyilatkozta Dariusz Nachyla, a Technológia, Média és Telekommunikáció iparág közép-európai munkacsoportjának ügyvezető partnere.

„Az Alerant már három éve vesz részt a Deloitte felmérésében. Fontosnak tartottuk, hogy amint lehetőség nyílt rá, vagyis elértük a hároméves működést, jelentkezzünk, először a Rising Stars kategóriába, majd az elmúlt évben a már több éve piacon levő vállalatok Technology Fast 50 listájába.” – mondja Szabó Tamás, az Alerant Informatikai Zrt. ügyvezető igazgatója. „Induló, a piacra újonnan belépő cégek számára nem könnyű teljesítményük objektív értékelése, a felmérés ehhez nyújtott hasznos eszközt. Fiatal vállalkozásként egy másik előny, a publicitás is értékes volt számunkra, éreztük ezt 2006-ban, mint Rising Star győztesek, s az elmúlt évben a legdinamikusabban fejlődő hazai cégként is. Ami számunkra is újdonság volt, hogy a magyarországi érdeklődés mellett külföldről is kaptunk visszajelzéseket.” – tette hozzá Szabó Tamás.

A verseny történetében a tavalyi nyertesek mutatták fel az eddigi legmagasabb átlagos növekedést (1271%), amelyet nem lesz könnyű, de nem is lehetetlen megismételni.  "Bár a jelenlegi globális gazdasági helyzet a közép-európai vállalkozásokat sem hagyta érintetlenül 2008 utolsó hónapjaiban, mégsem számítunk az átlagos növekedési ütem jelentős visszaesésére a Technology Fast 50 cégek között" jósolja Nachyla.

Míg a régió háztartásaiban tovább terjed a szélessávú internet-előfizetés és az internetes vásárlás, várhatóan az online kereskedelmi szektor is lankadatlanul növekszik majd. Ugyanakkor a hirdetők is az internet és új média csatornák felé fordulnak, hogy megszólítsák az ügyfeleket, hiszen a költségmegszorítások és ügyfélszegmentáció idején így hatékonyabban tudják kihasználni a marketingre fordított költéseiket. "Várakozásaink szerint az idei nyertesek az internetes cégek szegmenséből kerülnek majd ki, hiszen ez a terület még a gazdasági visszaesés idején is figyelemre méltó növekedési lehetőségeket rejt" mondja Nachyla.

A fő díjazási kategória mellett a Deloitte a „Rising Stars” és „Big 5” díjakat is kiosztja idén. A Rising Stars díj azokat a cégeket jutalmazza, amelyek gyorsan nevet szereztek maguknak a piacon, de még nem működnek legalább öt éve, és ezzel a fő kategória egyik indulási feltételét nem teljesítik . A másik díj a Big 5, egy teljesen új elismerés, amely azoknak a leggyorsabban növekvő vállalatoknak jár, amelyek árbevétele meghaladta a 25 millió eurót a legutóbbi lezárt évben (2008).

Az online regisztrációs űrlap, valamint a részvételi feltételek a regionális Fast 50 weboldalon, a http://www.deloitte.com/fast50ce címen érhetők el. Az idei verseny 2009. július 10-én zárul. A korábbi évekhez hasonlóan, a regionális verseny helyezettjei automatikusan részt vesznek az európai "Technology Fast 500 EMEA" elnevezésű megmérettetésen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.