BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A GM kisietne a csődből, de a bíró nem kapkod

A General Motors reményei szerint gyorsan lezárhatja a csődvédelmi procedúrát és új struktúrában működhet tovább. Az ügy befejezését azonban jelentősen befolyásolhatja, hogy a kiválasztott bíróra eddig a türelem, a kapkodás elkerülése volt jellemző.

Miután a GM a várakozásoknak megfelelően csődvédelmet kért tegnap, a közvélemény Robert Gerber bíró tevékenységére összpontosít, az ő feladat az autógyár karcsúsításának felügyelete. Gerber harminc évet töltött a Fried, Frank, Harris, Shriver & Jacobson globális jogi tanácsadó cégnél, mielőtt New York déli körzetének bíróságához került. Ami a szakmai megközelítését illeti, a kapkodás távolról sem jellemző rá – írja az AP.

A bírót kollégái aprólékos, türelmes, biztos kezű szakemberként jellemezték, aki nem sajnálja az időt a meghallgatásoktól. Az óriáscég a kormány reményei szerint gyorsan lezárja a csődvédelmet, ezt segítheti az is, hogy bár a procedúra nagyobb horderejű, mint a Chrysleré, egyszerűbb is, mint a rivális cég esete.

A Michigani Egyetem jogászprofesszora úgy vélte, szinte költői időzítés, ha a GM aznap lép a csődbíróság elé, amikor a Chrysler-Fiat ügyletet jóváhagyták. John Pottow szerint ez optimizmusra ad okot, hiszen látható, hogy egy jó bíró mennyit lendít az ügyen – ha a Chrysler ügye egy hónap alatt lezárult, elképzelhető, hogy a GM is pár hónap múlva elhagyhatja a bíróságot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.