BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar Suzuki: "A válság 80-90 ezer autóval jelent kevesebbet"

Olyan termék nem hagyta el a gyárat, amit nem ellenőritztünk – mondta a Figyelőnek a Magyar Suzuki Zrt. új vezére az utóbbi időkben lábrakapott – az autó minőségére vonatkozó - híreket cáfolva.

Hisashi Takeuchi, a márciusban kinevezett vezérigazgató a hetilapnak elmondta: ha rendellenességet találnak, azonnal értesítik a beszállítót, és őt is szigorúan ellenőrzik.

Az igazgató elmondta: áprilistól zuhant az európai eladás, itthon pedig 50 százalékkal kevesebb autót vásároltak, mint tavaly. Így a 12 évig piacvezető Suzuki visszacsúszott a 3. helyre. Mint mondta, a válság 80-90 ezere darabbal kevesebb autót jelent, ezt kell túlélni. Hangsúlyozta: le kell faragniuk a kiadásaikat.

„Idén elválik, képesek leszünk–e a költségeket csökkeneteni, s egyúttal fenntartani a minőségi fejlődést” – mondta Hisashi Takeuchi, majd hozzátette: ha 5 napot dolgoznak napi két műszakban, mint most, akkor 200 ezres a kapacitásuk, jelenleg ekkorára van igény.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.