BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyolc magyar cég a legjobb munkahelyek között

Nyolc hazai társaság került a legjobb munkahelyek régiós listájára a Hewitt tanácsadó legújabb nemzetközi felmérésében, amelybe tizenegy ország hétszáz vállalata 160 ezer alkalmazottja kapcsolódott be.

A pálmát - az első helyezést - mind a nagy, mind a kis- és közepes vállalati kategóriában egy-egy török cég vitte el: a logisztikával foglalkozó Ceva Logistika és az isztambuli Ritz Carlton szálloda – írja a Népszabadság.

- A legjobb munkahely felméréshez kapcsolódó májusi gyorsteszt igazolta a legendás magyar pesszimizmust: 25 hazai cég négyezer dolgozójának válaszaiból kiderült, hogy a régióban a lengyel és a magyar munkavállalók látják legborúsabban saját és vállaltuk jövőjét - állapította meg Veres Rita regionális vezető a felmérést bemutató tájékoztatón. Minél délebbre megyünk, Bulgáriába vagy éppen Törökországba, annál bizakodóbbak az emberek.

A hazai munkavállalók jóval reménytelenebbnek ítélik meg a magyar gazdaság jövőjét, mint a cégükét vagy a sajátjukét. A megkérdezettek majd hattizede semmiféle javulást nem vár a nemzetgazdaságban az idén. Kis híján negyedük vélte úgy, hogy munkaadója nem tud megbirkózni a válsággal, és mintegy harmaduk félt attól, hogy nem lesz képes anyagi biztonságának megőrzésére.

Azt, hogy az emberek biztonságérzete milyen mértékben erodálódott, a legjobban az mutatja, hogy egy év alatt megduplázódott - 22 százalékról 43 százalékra nőtt - azok aránya, akik félnek állásuk elvesztésétől, és azoké is, akik úgy vélik, nehezen találnának új munkahelyet. Nőtt a ragaszkodás a céghez: jóval többen - az összes megkérdezett majd hattizede - mondta azt, hogy nehéz szívvel válna meg munkahelyétől, és a dolgozók több mint fele állította, ritkán, vagy egyáltalán nem gondol arra, hogy önszántából váltson.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.