BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb H1N1 fertőzést diagnosztizáltak a László Kórházban!

Tegnap este diagnosztizálták Budapesten a harmadik, új influenza vírus által okozott megbetegedést.

A budapesti férfi influenzás tünetekkel jelentkezett a Szent László Kórház ambulanciáján, ahol a laboratóriumi vizsgálatok igazolták, hogy a betegséget az A (H1N1) influenzatörzs okozta. A beteg New Yorkban járt, hétfőn érkezett haza, tünetei már idehaza jelentkeztek. Az ÁNTSZ vizsgálja, hogy a beteg környezetében tovább terjedt-e a fertőzés.

Az új típusú influenza jól reagál az antivirális készítményekkel való gyógykezelésre, így az időben kiszűrt betegek gyógyíthatók. Hazánkban az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet megfelelő mennyiségű gyógyszert, arcmaszkot raktározott be, e célra a közelmúltban 300 millió forint többletforrást biztosított a kormány. Az ÁNTSZ megkapta a H1N1 vadvírust, amelyből a védőoltás előállítása történhet meg. Erre hazánkban megfelelő technológia áll rendelkezésre.



Az új típusú influenza jól reagál az antivirális készítményekkel való gyógykezelésre, így az időben kiszűrt betegek gyógyíthatók.

Hazánkban az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet megfelelő mennyiségű gyógyszert, arcmaszkot raktározott be, e célra a közelmúltban 300 millió forint többletforrást biztosított a kormány. Az ÁNTSZ megkapta a H1N1 vadvírust, amelyből a védőoltás előállítása történhet meg. Erre hazánkban megfelelő technológia áll rendelkezésre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.