BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A hatékony versenyért

Megújult a Hivatalos Közbeszerzési Tanácsadók Országos Szövetségének elnöksége. A szervezet elnöki tisztét Dr. Dezső Attila tölti be, a szövetség alelnökének teendőit Dr. Lantos András, a főtitkári feladatokat pedig Dr. Miklós Gyula látja el.

A közbeszerzés intézményrendszerében az ajánlatkérőket és az ajánlattevőket egyaránt támogató szövetség álláspontja szerint a közbeszerzési törvény alapelveinek következetes alkalmazásával és a túlbürokratizált formai szabályok korlátozásával az ajánlatkérők jelentősen javíthatják a közbeszerzési eljárások hatékonyságát és csökkenthetik az eljárásokat ellehetetlenítő jogorvoslatok számát.

Az ajánlattevők hatékony versenyeztetése érdekében a  megújult elnökség fő feladatának tekinti a közbeszerzések során alkalmazott legjobb szakmai gyakorlat kialakítását és rendszerszemléletű elterjesztését.

Első lépésként az elnökség az ez idáig főként jogászokat, auditorokat és mérnököket tömörítő szövetséget megnyitja a közbeszerzésekben hivatásszerűen érintett, országszerte mintegy 8-10 ezer közbeszerzési referensként dolgozó szakember előtt, számukra széleskörű szakmai fórumot és általános érdekképviseletet biztosít.

Az elnökség további célja, hogy elősegítse a gyakorlati szakemberek és a közbeszerzések felügyeletét ellátó testületek közötti szakmai párbeszédet annak érdekében, hogy az operatív feladatokat ellátó referensek eljárási tapasztalatai a jövőben utat találjanak és beépülhessenek a közbeszerzések szakmai szabályozásába.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.