BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kínaiak több autót vettek, mint az amerikaiak

Kínában idén júniusban 48 százalékkal több gépjárművet adtak el, mint egy évvel korábban, a kormány ösztönző intézkedéseinek és a kínai gazdaság folytatólagos lendületének köszönhetően.

Összesen 872 900 gépjárművet értékesítettek a múlt hónapban, ami a legnagyobb növekedést jelenti 2006 februárja óta a kínai autógyártók szövetségének a BBC által idézett adatai szerint.

A kínai autóértékesítés folyamatosan profitál az áfa csökkentéséből és a régi autók újra cseréléséhez nyújtott szubvenciókból. A BBC megjegyzi: míg Kinában júniusban 872 900 gépkocsit adtak el, az Egyesült Államokban ez a szám csak 859 847 volt.

A belföldi autóeladások tekintetében a tavalyi év decembere óta először múlta felül Kína az Egyesült Államokat. A globális autópiac egyre inkább Kínát helyezi a figyelem középpontjába. A General Motors közlése szerint kínai eladásai 38 százalékkal növekedtek az első félévben.

A legfrissebb adatok szerint a kínai gazdaság az év első három hónapjában éves szintre vetítve 6,1 százalékkal növekedett, ez kis gyengülés a 2008 hasonló időszakában mért 6,8 százalékhoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.