BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Ikeát is sújtja a válság

A bútorkereskedő cég alapítójának közlése szerint a vállalat a gazdasági válság hatására kénytelen a korábban tervezettnél nagyobb számban megválni dolgozóitól.

Az elbocsátások felülvizsgálatáról az Ikea alapítója, Ingvar Kamprad nyilatkozott a Dagens Industrinak, azt azonban nem fejtette ki, pontosan hány embert érint majd a leépítés. A svéd vállalatóriás az AP jelentése szerint az elmúlt tíz hónapban 5 000 főt bocsátott el, miután 7 százalékkal csökkent a forgalom.

"Elsősorban a termelés és a logisztika terén kell a létszámot csökkentenünk. A lényeg, hogy növeljük a hatékonyságot és a termelést a költségvetési tervet jelentősen alulteljesítő eladásokhoz igazítsuk."

Charlotte Lindgren, a cég szóvivője ehhez annyit tett hozzá: a már létező üzletekben szeretnék növelni a hatékonyságot, részleteket azonban ő sem közölt. Ugyanakkor hozzátette: az Ikea továbbra is fenntartja toborozási terveit a megnyitásra kerülő 50 áruház tekintetében.

Ingvar Kamprad 1943-ban alapította meg a svéd bútorkereskedő céget, amely jelenleg 246 üzletben mintegy 140 ezer főt foglalkoztat világszerte.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.