BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megahitel a BorsodChemnek

Százmillió eurós hitelt ajánlott fel a magyar kormány a BorsodChem vegyipari cégnek a Magyar Fejlesztési Bankon keresztül – értesült a Financial Times (FT) brit üzleti napilap. A hitel feltétele, hogy a brit Permira befektetési társaság – amely 1,6 milliárd euróért vette meg a céget 2006-ban – megegyezzen a hitelezőkkel a jelentős adósságteher átütemezéséről.

Az FT kommentárjában megjegyezte: nem sűrűn fordul elő, hogy a kormány kisegítsen egy kockázatitőke-befektető tulajdonában lévő vállalkozást, hacsak az nincs az összeomlás szélén.

A lap értesülései szerint a vállalat azért kapja az állami hitelt, hogy befejezhesse annak a vegyipari üzemnek a felépítését, amelyet még korábban kezdett el, ám a válság berobbanása miatt nem tudott befejezni. Lapzártánkig nem tudtuk utolérni a BorsodChem vezetését, hogy kommentálják az értesüléseket.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.