BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem sok turistát várnak idén a Hungaroringre

Minden eddiginél kevesebb turistát várnak a július utolsó hétvégéjére eső ez évi Forma–1 Magyar Nagydíjra a hazai szállodák.

Hogy mekkora lehet az elmaradás a korábbi évekhez képest, jelzi, hogy a Danubius Hotels 12 budapesti egységében négy héttel a futam előtt 35 százalékkal alacsonyabb foglaltságot mértek, mint egy esztendővel ezelőtt – mondta lapunknak Tóbiás János, a szállodalánc általános vezérigazgató-helyettese.

„A korábban kiemelt időszaknak számító futam ma már egy átlagos hétvégéhez hasonlítható. Azelőtt csütörtökön 60, a hétvégi napokon 80-90 százalékos kihasználtsággal üzemeltek a házak a Forma–1 alatt, ez az idén jóval szerényebb lesz” – tette hozzá.

Tóbiás János szerint a verseny folyamatosan veszít vonzerejéből, hiszen már tavaly is kevesebb vendéget fogadtak a nagydíj alatt, mint 2007-ben, és 2006 is jobbnak bizonyult az utána következő évnél. A vezérigazgató-helyettes úgy véli, az a legszomorúbb, hogy ezt a hétvégét már nem tudják kiemelt áron értékesíteni. A futamra érkező jórészt cseh és szlovák utazók az alacsony kategóriás szállásokat keresik.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.