BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A jégeső is természeti kár - Tudnivalók a bejelentésről

A jégeső is bekerült a természeti károk közé, illetve ha a kapott kárenyhítési előleg nagyobb a végleges összegnél, akkor azt nem kell visszafizetni – egyebek mellett ezt tartalmazza a mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter rendelete, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.



Ez év márciusában hozott új rendeletet az agrárkárenyhítésről a tárcavezető. Ebben nem szerepelt a lehetséges elemi károk között a jégeső, ez most bekerült a jogszabályba.

A jégkárt ugyanúgy tíz napon belül kell bejelenteni a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalhoz, mint a belvíz okozta, illetve a fagykárt. A rendeletbe bekerült egy új dátum is: a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a következő év március 15-ig értesíti az érintetteket a kárenyhítés összegéről, és azt addig a napig át is utalja nekik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.