BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vasútvonalak felszámolása: még nem is tárgyalta a kormány a kérdést

Szollár Domokos szerint nem létezik, vagy már érvényét vesztette az az Index internetes portálon hétfőn napvilágot látott lista, amelyen az év végéig felszámolásra javasolt 44 vasúti vonal szerepel.

„Mindenképpen lesznek visszavágások a hazai vasúti közlekedésben, a kérdésben azonban a kormány nem döntött szerdán, sőt, a kérdést nem is tárgyalta” – válaszolt újságírói kérdésre a tegnapi kormányülés utáni tájékoztatón a kormányszóvivő.

Szollár Domokos elmondta, hogy a hétfői határidőre elkészült, 2009–2010-es időszakra szóló menetrendi koncepciót csak a kabinet vizsgálta meg, a közösségi közlekedés átalakításának ütemezését előíró kormányrendelet szerint.

Az országos és a regionális menetrend leghamarabb október végére készül el, s akkor lesz látható az is, mely vasúti, illetve buszvonalakon marad meg a közlekedés. Vonalfelszámolás azonban nem lesz, csak költségcsökkentő célú járatszüneteltetés, vagyis néhány évvel később szükség esetén újraindíthatók az érintett járatok. Természetesen olyan vonalakon veszi át jövőre a vasúti személyszállítás feladatait a busz, illetve fordítva, ahol párhuzamosságok vagy alig kihasznált kapacitások vannak.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.