BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Intel: Gyorsabbak és karcsúbbak lesznek a netbookok

Az Intel közölte: bemutatja Pinewood nevű új termékcsaládját, amely a jelenleg a netbookokban használt Atom processzorokat váltja majd a negyedik negyedévben.

A vállalat saját fejlesztői fórumán jelentett be a processzorok érkezését. A Pinewood családot a negyedik negyedévben kezdik kiszállítani, így a PC World szerint az új processzorral szerelt netbookok pár hónapon belül az üzletekben lehetnek.

Az Intel a múlt évben mutatta be az Atom processzort, amelyet a netbookok többségében használnak. A világ legnagyobb chipgyártója korábban közölte, hogy az eszköz fejlesztését végzi, amelynek eredményeképpen gyorsabb és karcsúbb netbookok készülhetnek el.

A vállalat közlése szerint az integráció 70 százalékkal csökkentette a processzor méretét az Atom típushoz képest – a kisebb méret mellett a chip energiafogyasztása is csökkent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.