BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Akár trükközni is lehetne?

A válságkezelő csomag részeként nagy szükség lett volna olyan eszközökre és módszerekre, amelyek az exportáló kis- és középvállalatok számára nyújtottak volna segítséget, ám ilyenekre nemigen van példa nálunk – vélik a piaci szereplők.

A helyzetet még ennél is rosszabbnak látják, mivel szerintük a korábbi konstrukciók feltételei is olyanok, hogy a kisebbek nagyon nehezen tudnak azoknak megfelelni, ha egyáltalán meg tudnak.

Ámde uniós rendeletek deklarálják, hogy kedvezmények nem adhatók az exporthoz közvetlenül kapcsolódó tevékenységekre – mutat rá a szaktárca. Van, aki szerint nem feltétlenül kellene exporttámogatásnak hívni vagy pályázatokban nevesíteni e törekvéseket.

Az ITD Hungary, az Eximbank és a Mehib mindenesetre azt tapasztalja, a válság nyomán nőtt az érdeklődés kkv-s termékeik iránt.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.