BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fellélegezhet a BMW

A BMW a következő hetekben valamennyi németországi telephelyén beszünteti a rövidített munkaidőben való foglalkoztatást. Az autógyár a lassan növekvő kereslet hatására a korábbinál több autót gyárt.

A BMW az idei első félévben a gyenge eladások miatt 25 ezer dolgozóját helyezte át rövidített munkára, ám júliusban ez a szám már 12 200 főre csökkent – jelenti az N24 hírtelevízió.

A tudósítás megfogalmazása szerint a cég fellélegezhet, hiszen jó jel számára, hogy ismét növekszik a drága autók iránti kereslet. Az autógyár közlése szerint az év végére minden németországi gyárban teljes munkaidőben dolgozik majd az alkalmazotti állomány.

Ugyanakkor a német munkaadók szövetsége (BDA) a rövidített munkaidőre vonatkozó szabályozás hatályának meghosszabbítását szorgalmazza, mert szerintük a német munkaerőpiacon a válság még nem ért véget.

A cég a múlt héten közölte, hogy a jövő évtől kezdve a topmenedzserek fizetésének alakulását a gyári munkások bérének alakulásához köti. "Biztosítjuk, hogy az olló két szára a konszernen belül nem fog szélesebbre nyílni". A BMV menedzsere kritikusan nyilatkozott a bankoknál történő bónuszkifizetésekről. "Belső motivációval rendelkező munkatársakat foglalkoztatunk, nem olyanokat, akinek állandóan répát kell tartani az orruk előtt, hogy mozogjanak."

Éves összehasonlításban először szeptemberben nőtt az egy hónapban eladott BMW-k száma. A cég szeptemberben 122 354 gépkocsit értékesített, ez 0,7 százalékos bővülés a múlt év azonos időszakához képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.