BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hol "rózsaszín" a világ? Iparági topmunkahelyek 2009

Az egészségügy szektorban dolgozók a legelkötelezettebbek a munkaadójuk felé, s a kereskedelemben dolgozók a legelégedetlenebbek a munkahelyükkel. A Világgazdaság és Hewitt által rendezett Legjobb Munkahely Felmérésben az idén hat iparág képviselői részesültek különdíjban.

A kutatás rávilágított, hogy rossz a helyzet a kereskedelemben, az itt dolgozók főleg a juttatásokkal elégedetlenek. Meghökkentő, hogy a szektor dolgozóinak mindössze egyharmada véli úgy, hogy a felső vezetés jól irányítja a vállalatot és, hogy a főnökök egyaránt figyelembe veszik a céges és a munkavállalói érdekeket.

A pharma/egészségügy iparág alkalmazottai körében tapasztalhatjuk a legmagasabb elkötelezettséget, rendkívül magas azok aránya, akik büszkék a vállalatuk jó hírére, a dolgozók háromnegyede teljes mértékben azonosulni tud a cég által képviselt értékekkel, többségük úgy gondolja, hogy vállalata hiteles munkáltató.

Szintén magas az elégedettség a cég által biztosított juttatásokkal, valamint a hatékony munkavégzést elősegítő munkaeszközökkel.

A termelő vállalatok munkatársai átlagos elkötelezettségűek, ugyanakkor az átlagosnál jobban ösztönözve érzik magukat arra, hogy nap mint nap a lehető legtöbbet hozzák ki magukból. Pozitívan vélekednek a felső vezetésről, akiket szükség esetén elérhetnek, úgy érzik, tájékoztatják őket a céget érintő főbb kérdésekről, és a szervezet első számú vezetőjét is gyakrabban nyílik alkalmuk látni, mint egy átlagos magyar dolgozónak.

Tisztelet, becsület, szeretet, megbízhatóság, következetesség - ezek számomra fontos értékek – fogalmazott az egyik nyertes, a kiskunfélegyházi Kunplast Karsai ZRt. vezérigazgatója.

Alter Róbertné hozzátette: minden munkatársamnak tudnia kell, hogy hosszútávon akkor tudunk együtt dolgozni, ha megbízunk egymásban, magunkban, ha tiszteletben tartjuk egymás munkáját, véleményét. 

Nincs problémájuk a munkahelyi tisztelettel a pénzügyi szektorban dolgozóknak sem, az itt dolgozók több mint 60 százaléka ugyanis elkötelezett munkahelye felé. Eredményeik majdnem minden területen meghaladják az országos átlagot, némi elmaradást csupán a munkaidő rugalmassága, illetve a fizetésemelési szempontok ismerete kapcsán tapasztalhatunk.

„Személyes felelősségemnek tekintem a vállalat sikeres működtetését minden helyzetben, mert úgy vélem, mindennek ez az alapja: a munkatársak számára megteremteni a biztonságot és az előmenetel lehetőségét úgy anyagi, mint szakmai téren.” – emelte ki a Fundamenta-Lakáskassza Zrt., elnök-vezérigazgatója, Gergely Károly.

LISTA
Iparági győztesek

- IT/ Telekom iparág: Kulcs-Soft Nyrt.
- Energia szektor: FGSZ Földgázszállító Zrt.
- Reklám/ Média iparág: Mediaedge:cia Hungary Kft.
- Pénzügyi szolgáltatók iparág: Fundamenta-Lakáskassza Zrt.
- Közmű szektor: Bácsvíz ÉSZAK-BÁCS-KISKUN MEGYEI Víz-és - Csatornaművek Zrt.
- Termelő vállalatok: Kunplast Karsai ZRt.

Forrás: Világgazdaság-Hewitt Legjobb Munkahely Felmérés 2009


 


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.