BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét többezres elbocsátások

A Johnson & Johnson alkalmazottainak 6-7 százalékát bocsátja el költséghatékonysági programja keretében. Hasonló nagyságrendű leépítést jelentett be a Nokia Siemens is.

A Johnson & Johnson közlése szerint 2011-re 1,4 – 1,7 milliárd dollárt szeretne megtakarítani, ezért egészségügyi üzletágának átszervezése keretében alkalmazottainak 6-7 százalékától válik meg.

Ez 6-8 ezer fő elbocsátást jelenti a teljes, 117 ezres állományból – jelenti a Reuters. A cég elsősorban a vezetői réteg csökkentésével, a feladatkörök kiterjesztésével és az üzletmenet egyszerűsítésével szeretné elérni a megtakarítást, amelynek költsége akár 1,4 milliárd dollárt is kitehet a negyedik negyedévben.

A Nokia Siemens Networks szintén ma jelentette be, hogy megválik 5 700 alkalmazottjától 500 millió eurós megtakarítási programjának részekén, ez 7-9 százalékos leépítés – jelenti az AP. A mobilhálózatokra szakosodó cégcsoport januárra a jelenlegi ötről háromra csökkenti üzleti egységeinek számát. A 2007-ben alapított konglomerátum eladásai 21 százalékkal csökkentek a harmadik negyedévben, az operatív veszteség összege elérte az 1,1 milliárd eurót.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.