BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Árammal kereskedne a Google

A Google engedélyt kért az amerikai szabályozó testülettől arra, hogy beléphessen az elektromos áram nagykereskedelembe.

Az internet óriás által üzemeltetett központok egyre több energiát fogyasztanak, így a Reuters szerint logikus, hogy a Google engedélyt kért a nagykereskedelmi piacra lépéshez. Más nagy energiaigényű vállalatok, például az Alcoa és a Walmart ugyanígy tesznek.

A cég decemberben nyújtotta be kérelmét a Szövetségi Energiaszabályozó Bizottsághoz, a szervezet annyit mondott, az elbírálás rutineljárás. Jóváhagyás esetén Google a nagykereskedelmi piacon vásárol áramot, amelyet azután tovább értékesít. Emellett a cég közölte, hogy más, az áramkereskedelemhez kapcsolódó szolgáltatásokban is részt vesz majd.

Az Energia Hivatal adatai szerint az IT vállalatok által felhasznált energia az amerikai áramfogyasztás 3 százalékát teszik ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.