BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bevezetné a "Google-adót" Franciaország

Egy a francia kormány megbízásából elkészített szakértői javaslat szerint Párizs adót vetne ki az internetes reklámokra és a befolyt bevételekből a kreatív iparágat támogatná.

A Patrick Zelnik zenei producer által a francia kormány számára készített tervezet szerint a "Google-adó" 50 millió eurós bevételt hozna az első évben. A szakértő jelentésében azzal érvelt, hogy a keresőóriás évi 800 millió eurós bevételét tekintve az adó nem jelente komoly kiesést a cég számára és a befolyó összegekből a gondokkal küzdő kreatív iparágat támogatnák – tudósít az AFP.

A szakértők szerint a jelenleg Google-adó néven futó adót később a többi jelentős szereplőre, a Yahoo-ra, az AOL-ra, a Facebookra és a Microsoftra is kiterjesztik. A jelentés emellett megjegyzi, hogy utalványrendszer vezethetnek be a legális zene- és filmletöltés támogatására.

Az elmúlt hónapokban a francia médiumok arra panaszkodtak, hogy az internetes cégek ingyen használják fel tartalmaikat, amelyekből hasznot húznak. Franciaországban a közelmúltban vezették be a kalózkodást büntető jogszabályt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.