BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Opel – Pénz állt a házhoz

A General Motors (GM) mai bejelentése szerint 650 millió eurót fizetett ki az átalakításra váró német leányának.

Az amerikai tőzsdefelügyelethez (SEC) küldött dokumentumok szerint a General Motors 650 millió eurós plusz támogatás biztosít az Adam Opel GmbH számára. Az Opel és a Vauxhall márkák hasznosíthatják az összeget, ameddig más, állandó forrás nem áll rendelkezésre – idézi a cégközlést az AFP.

A nyilatkozat érdekessége, hogy a hónap elején kifizetett 650 millió eurót egyrészt plusz forrásként tünteti fel, másrészt megjegyzi, hogy voltaképpen az áprilisban esedékes műszaki költségek megtérítéséről van szó.

A GM 3,3 milliárd euróra becsüli az Opel átstrukturálásának költségét, ehhez 2,7 milliárd eurót azoktól az európai országoktól gyűjtene be, ahol az Opel gyárakat tart fent. A nemrég az Opel vezérévé választott és korábban a GM Europe-ot irányító Nick Reilly tervei szerint 8 300 alkalmazottól válik meg a német autógyár. Az anyacég novemberben már visszafizetett 600 millió eurót, amit a német állam biztosított a cég életbentartására.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.