BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vége a rövidített munkaidőnek a BMW-nél

A válságnak vége - legalábbis a BMW német autógyár szerint. A cég ezért január végén beszűnteti a rövidített munkaidő alkalmazását.

Ennek köszönhetően a Dingolfingban lévő üzemében 8 300 dolgozó, valamint a Landshutban lévő öntödéjében, és a müncheni beszállító üzemében lévő 500 dolgozó februárban ismét rendes munkaidőben dolgozik majd.

A BMW szóvivője az N24 jelentése szerint közölte: további rövidített munkaidő bevezetését nem is tervezik. Az autógyár 2009 januárjában vezette be a rövidített munkaidőt, az intézkedés 26 ezer alkalmazottat érintett.

Ezzel párhuzamosan a Der Spiegel egy magát megnevezni nem kívánó menedzserre hivatkozva arról számolt be, hogy megszakadtak a tárgyalások a BMW és a Daimler között. A Daimler szóvivője ugyanakkor cáfolta a lap értesülését és leszögezte, hogy a két cég továbbra is több területen működne együtt. A Daimler emellett a Bloombergnek elmondta, hogy az autógyár a Renault-val is egyeztet egy kisautók gyártására vonatkozó megállapodásról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.