BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kétezerrel több dolgozótól válhat meg az Opel

A korábban bejelentetthez képest mintegy kétezerrel több Opel-dolgozó elbocsátása várható az Opel európai üzemi tanácsának hétfői bejelentése szerint.

A testület azt közölte, hogy az átdolgozott megmentési tervről folytatott megbeszéléseken a terv személyi számai az eddig kilátásba helyezett 8 300-hoz képest kétezerrel több állás megszüntetésére utalnak.

Az Európai Bizottság kész arra, hogy támogatást adjon az unió globalizációs, illetve szociális alapjából azoknak a dolgozóknak, akiket elbocsátanak az Opeltől - közölte nemrégiben a bizottság egyik szóvivője.

A legfontosabb, hogy átképzések révén az emberek ismét munkába állhassanak - hangsúlyozta a szóvivő. A General Motors európai igazgatója a múlt csütörtökön azt jelentette be, hogy a cég európai gyáraiban összesen 8.300 munkahelyet szüntetnek meg.

Nick Reilly megerősítette, hogy bezárják az antwerpeni Opel-gyárat, ahol 2 300 munkahely szűnik meg, Németországban pedig 4 ezer állást építenek le.

Az Opel összesen mintegy 48 ezer alkalmazottat foglalkoztat közvetlenül Európában.

Csak a belgiumi üzem felszámolása mintegy 10 ezer beszállítói munkahelyet is érint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.