BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nehezen adják el a bezárt kórházak épületeit

Csak remélni lehet, hogy nem jut ebek harmincadjára a három éve bezárt három kórház az ingatlanpiacot is érintő válság miatt.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a feleslegessé vált 19 ingatlanból eddig az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet Völgy utcai épületét értékesítette, de rendezetlen a 40 hektáros őspark két lakóépülete 33 bérlőjének a sorsa, szükség lenne a telekmegosztásra.

A volt Országos Gyógyintézeti Központnál egy fantomcég bérleti joga miatt folyik a pereskedés. Így e két kórház eladására ez év második felében kerülhet sor. Ám a Svábhegyi Gyermekkórház értékesítésére kiírt pályázat beadási határideje hétfőn lejár.

Az értékesítésekből befolyt összeg az állami költségvetésbe kerül. A kórházak ingóságait 49 millióért csaknem teljes egészében értékesítette az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.