BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oszkó: nem válaszolt érdemben az orosz fél a Malév-ügyben

Oszkó Péter szerint a Malév jelenlegi helyzetében a tulajdonosoknak elemi érdekük lenne, hogy elfogadják a felkínált segítséget a légitársaság további működtetéséhez.

A pénzügyminiszter erről azután beszélt az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában, hogy nem született egyezség a légitársaság éjszakába nyúló közgyűlésén a magyar és az orosz fél között.

A tárgyalás során azt a magyar javaslatot is napirendre vették, amely az államot többségi tulajdonossá tette volna a cég tőkehelyzetének rendezésével.

Oszkó Péter pénzügyminiszter a 180 percben azt mondta: az orosz tulajdonos egyelőre nem válaszolt érdemben a magyar ajánlatokra. A kérdésre, hogy ennek mi lehet az oka, a miniszter nem tudott választ adni. A következő közgyűlést február 26-ára hívták össze.

Korábban a Pénzügyminisztérium azt közölte: ellentétesek a magyar és az európai uniós joggal az orosz fél egyes, a Malév helyzetének rendezésére tett javaslatai, ezért nem született még megállapodás a cég jövőjéről.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.