BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sikeres tesztrepülés az első kereskedelmi űrhajóval

A Virgin Galactic, a turisztikai célú űrutazás magánalapokra helyezésének úttörője közölte, a VSS Enterprise hétfőn sikeres tesztrepülést hajtott végre az amerikai Mojave sivatag felett.

Ez volt az űrhajó első repülése, csaknem három órán át zajlott, több mint 13és fél ezer méter magasan. A tavaly decemberi bemutató után arra számítanak az érdeklődők, hogy a turistaűrhajó a sikeres tesztrepülések után egy - két évvel indulhat az űrbe - írta a vilagtudomany.hu.

A SpaceShipTwo indításához szükséges űrrepülőtér 2011-re készül el. A teljes, 450 millió dolláros program keretében összesen hat űrhajót akarnak építeni.

A Virgin Galactic közleménye szerint űrhajóira eddig több mint 330 személy jelentkezett, és 45 millió dollár előleget fizetett az utazásra. A 4-5 perces űrugrás díja egy személyre mintegy 200 ezer dollár. Úgy százezren vannak, akik érdeklődnek az utazás iránt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.