BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb komoly elbocsátás a Siemens-nél

A Siemens, a német ipari óriás több mint 4200 főt küld el az IT-részlegéről, ami meghaladja a szakterületen dolgozó létszám 10 százalékát.

A ma bejelentett, 2011 őszéig lezajló elbocsátás több mint 4200 embert érint, melyek között 2000 németországi dolgozó van - tudósít a döntésről a BBC. Ezzel párhuzamosan az érintett IT-divíziót külön üzelti egységként kezelik a cégnél az idei év őszétől. A bejelentés szerint ez az utolsó fordulója a technológia cégnél elhatározott kültségcsökkentő intézkedéseknek.

A cég az elmúlt hónapokban teljesítményének jelentős javulásáról számolt be: 2009 utolsó negyedévében elért nettó árbevétele 24 százalékos emelkedéssel 1,5 milliárd euró lett az előző év hasonló időszakában elért 1,2 milliárd euróval szemben. A bevételek növekedése nagy részben a bevezetett költségcsökkentő intézkedések hatásáank tudható be.

 

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.