BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmasat növekedett a Shell: másfélszeres nyereség

Európa legnagyobb olajipari vállalata, a holland Shell nagyon jó számokat tett közzé az első negyedévéről. A vállalat a tavalyi év hasonló időszakához képest több mint másfélszeres nyereségről számolt be.

A Royak Dutch Shell Plc. mintegy 57 százalékos profitnövekedésről számolt be a január-március közötti időszakban a tavalyi év hasonló időszakához képest. Ennek megfelelően a cég nyeresége elérte az 5,48 milliárd dollárt - számolt be a Bloomberg a társaság közleményére hivatkozva.

A termelés 6 százalékkal bővült, így naponta 3,59 millió hordót termel a cég. Ha kizárjuk az energiaárak eladatlan készletekre gyakorolt hatását, a Shell nyeresége 4,82 milliárd dollárra rúg, amely 1,81 milliárddal haladja meg az egy évvel ezelőtti profitot.

Peter Voser, a vállalat elnöke - kinek legfontosabb célkitűzése, hogy csökkentse a Shell és a BP közötti különbséget - azt nyilatkozta, hogy a 2010-es várakozásokat alapján további növekedésre számítanak. "A Shell-től még több várható" - mondta. Ez minden bizonnyal sikerül is, hiszen az olaj ára nagy valószínűséggel tartósan magas szinten marad és a kereslet is folyamatosan bővül - tette hozzá a vezető.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.