BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Moszkva: Ha Ukrajna olcsóbb gázt szeretne, barátkozzon

Ukrajnának arra van szüksége, hogy gazdasága integrálóldjék Oroszországgal, ha azt akarja, hogy olcsóbb árakon jusson orosz földgázhoz – szögezte le Igor Suvalov orosz miniszterelnök-helyettes.

Suvalov Kijevben tárgyal az ukrán vezetéssel, ezt követően nyilatkozott a gázhelyzetről. Ukrajna elégedetlen az Oroszország által szállított földgáz magas árával, amelyet a 2009 elején aláírt kétoldalú hosszú lejáratú szerződésben határoztak meg – tudósít a RIA Novosztyi.

"Teljesem másként közelítjük meg az orosz-belorusz kapcsolatokat, beleértve az energia árát, mert Oroszország és Fehéroroszország szövetségi államot épít" - fogalmazott Suvalov. "Ez azt jelenti, hogy teljesen más a határ is mélyebben az integráció, mint Ukrajna esetében. Közös gazdasági térséget építünk ki Fehéroroszországgal és Kazahsztánnal 2012 január 1-jére. Ez pedig közös gazdasági feltételeket biztosít a felek számára" – szögezte le az orosz miniszterelnök-helyettes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.