BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Öt év alatt nyolc üzemet zár be a Pfizer

LEÉPÍTÉS. A Wyeth cég tavalyi felvásárlásával összefüggésben csökkenti globális feldolgozóipari kapacitását a világ vezető gyógyszergyártója, az amerikai Pfizer.

LEÉPÍTÉS. A Wyeth cég tavalyi felvásárlásával összefüggésben csökkenti globális feldolgozóipari kapacitását a világ vezető gyógyszergyártója, az amerikai Pfizer: 2015-ig nyolc üzeme bezárását, ennek kapcsán további hat üzemben pedig a termelés csökkentését jelentette be tegnap.
A világ legnagyobb gyógyszergyártója most meghirdetett ötéves költségcsökkentési projektje keretében globális munkaerő-állományának 18 százalékát, azaz hatezer dolgozót épít le. Az intézkedésektől a cég öszszességében 5 milliárd dollár költségcsökkenést vár. Nat Ricciardi, a Pfizer szóvivője hangsúlyozta: nem kizárólag a Wyeth telephelyeit számolják fel, a kijelölt egységek fele a Pfizeré.
A Wyeth gyógyszergyártó cég tavaly októberi megvásárlásával, amelyre 68 milliárd dollárt költött a Pfizer, a gyógyszeripari óriás első negyedévi adózott eredménye és bevétele jelentősen nőtt.

Az adózás utáni nyereség 4,88 milliárd dollár volt. Ez 33 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi 3,67 milliárd dollár nyereséget. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.