BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bajban vannak a strandok a csapadékos május miatt

Több mint felére esett vissza májusban a fővárosi fürdők forgalma az előző évhez képest. Az csapadékos időjárás óriási veszteséget okozott a május 1-jén megnyílt strandoknak - mondta az Inforádiónak Kiss Ferenc, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. üzemeltető igazgatója.

"Hiába nyitott ki május 1-jén több budapesti strandfürdő, mindössze két olyan nap volt az elmúlt hetekben, amikor nem esett az eső" - mondta Kiss Ferenc a Inforádióban. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. üzemeltetési igazgatója kiemelte, a csapadékos időjárás miatt tizenöt napon egyáltalán nem nyitottak ki a fővárosi strandok.

"A forgalom tavaly májushoz képest a felére esett vissza, még az egész évben üzemelő fürdőkbe is ötvenezerrel kevesebben látogattak el" - magyarázta a szakember. Míg 2009-ben 53 ezer vendége volt a fővárosi strandfürdőknek, idén eddig csak 23 ezren vették igénybe a szolgáltatásaikat. "A csapadékos május az egész szezonra hatással van, nagyon nehéz lesz a következő három-négy hónapban behozni az elmaradt bevételt" - tette hozzá Kiss Ferenc.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.