BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az üzleti szektorból a Magyar Posta élére

Néhány nap óta új vezérigazgató áll a Magyar Posta Zrt. élén. Schmidt Pál – aki egyes lapinformációkkal szemben nem azonos Schmitt Pál Péterrel, a leendő köztársasági elnök unokaöccsével – 36 éves, közgazdász. A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett nemzetközi kapcsolatok szakirányon, s tanulmányokat folytatott a Passaui, valamint a londoni Thames Valley Egyetemen is. 1997-től az informatikai szektorban dolgozott különféle tanácsadói és vezetői pozíciókban, közel öt éven keresztül az Oracle Magyarország logisztikai és e-kereskedelmi projektjeit vezette.

2002-ben volt kollégáival megalapította a Konzorcia Kft.-t, amely informatikai szolgáltató tevékenységgel, vállalatirányítási és nagyvállalati beszerzési rendszerek bevezetésével, valamint egyedi fejlesztésű rendszerek kialakításával, üzemeltetésével foglalkozott. Munkái során számos iparág meghatározó hazai nagyvállalatánál, illetve felsőoktatási intézményekkel és multinacionális cégekkel dolgozott.

Az üzleti szektorban végzett tevékenysége mellett közel egy éve foglalkozik a Magyar Posta helyzetével, illetve a jelen állapotból való kitörés lehetőségeinek vizsgálatával.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. igazgatósága június 24-én nevezte ki Schmidtet a Magyar Posta Zrt. élére, egyben leváltotta Szűts Ildikó addigi vezérigazgatót. A posta igazgatóságának elnöke Kalmár István korábbi elnök-vezérigazgató lett. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.